Vitrinekast bij Milieuplein in Wichmond versiert door IKC De Garve

05-07-2017
De Garve heeft het op zich genomen om regelmatig de vitrinekast bij het Milieuplein te voorzien werkstukken van de kinderen, zodat ze deze kast er mooi bij staat.
Dit keer kunst van de kinderen van groep 7 en 8. Met als thema "100 jaar De Stijl.
In oktober 1917 verscheen in Leiden de eerste editie van De Stijl. Dit tijdschrift, opgericht door kunstenaar Theo van Doesburg, vormde de basis van een kunststroming waar kunstenaars als Piet Mondriaan, Bart van der Leck en Gerrit Rietveld deel van uitmaakten.

Het hele jaar door bezoek je overal in Nederland tentoonstellingen over De Stijl. Van het Kröller-Müller Museum tot Museum Dr8888. Lees hier welke De Stijl-evenementen je sowieso in je agenda moet zetten.

En niet te vergeten: dichter bij huis Villa Mondriaan in Winterswijk.In teken van het jubileumjaar is er in Winterswijk een uitgebreid programma met concerten en andere evenementen georganiseerd.
Toen Mondriaan (1872-1944) acht jaar oud was, verhuisden zijn ouders van Amersfoort naar Winterswijk, waar zijn vader hoofd werd van de christelijke school. Het gezin betrok een villa aan de Zonnebrink 4. Hier ontwikkelde de jonge Mondriaan zijn teken- en schildervaardigheid, tot hij op 22-jarige leeftijd het ouderlijk huis verliet en naar Amsterdam trok.

Klik hier voor meer info