Groep 1/2  "Ons spelen is ons leren!"

Dit is het motto van onze groep. In onze groep wordt namenlijk heel veel gespeeld. Daar leren we veel van. We hebben altijd een thema en daar werken we wel zes weken aan. Bv heksen in de herfst, op vakantie... spelen met de beren. Het is altijd leuk en we leren er veel over!

We beginnen 's morgens in de kring. Dan doen we iets met taal. Daarna gaan we naar buiten. Weer terug in de klas gaan we lekker spelen. Als we zin hebben in eten, dan mag dat ook. Het restaurant is tot 11.00 uur geopend. Ondertussen gaat onze juf met groepjes kinderen in de kring of aan tafel. We spelen dan iets met taal, rekenen, leren een techniek of spelen een spel.
We sluiten dan af met een grote kring en gaan vervolgens samen eten. Dan is het weer tijd om naar buiten te gaan. Na het spelen buiten gaan we in de kring en spreken de dag door en geven elkaar complimenten.

Onze juf doet veel met de computer. Daar schrijft ze op wat we allemaal doen. Wil je daar meer over weten? Klik dan hier.

Op bezoek bij Sinterklaas

Tot onze verrassing kregen we een uitnodiging om bij de Sint te komen in 's Heerenberg. Dat is wel ver weg en daarom gingen we met de bus. De Sint logeert in een groot kasteel. Dat mochten we helemaal bekijken.

Heksen in de herfst

Ons thema heksen in de hersft hebben we afgesloten met, hoe kan het ook anders in ons mooie dorp, een herfst wandeling.

Meer foto's zijn te zien in de fotoalbums.

Picknicken buiten met alle kinderen.

Samen de schuur opruimen.

Wij hebben voor onze juf de schuur op geruimd.  Moet je zien hoe keurig! Onze juf is trots op ons en heeft deze foto gemaakt!

We hebben een sloophoek tijdens dit thema. De kinderen mogen oude elektrische apparaten uit elkaar halen