Schooljaar 2016-2017

 


Een heel fijne vakantie allemaal!!  shades


Wij verlaten De Garve!
 

Afscheid groep 8
 

Kamp

Woensdag 31 mei was het dan eindelijk zover: het kamp van groep 7 en 8! Dit jaar verbleven we in het scoutinggebouw in Hummelo. We hebben drie fantastische dagen met elkaar beleefd en wat hebben we een geluk gehad met het mooie weer! Vrijdagmiddag kwamen de kinderen moe maar voldaan weer terug op school. We genieten nog even na......en rusten goed uit voor de laatste weekjes van het schooljaar.

                             

                             

                             

                             


 

Je lijf enzo

Dinsdagmiddag 30 mei kwam iemand van de GGD uitleg geven over de puberteit en alles wat daarbij komt kijken.
 
                            
 
 
 

Techniek

Iedere dinsdag gaat groep 7 of groep 8 aan de slag met constructiematerialen. De komende tijd gaan de kinderen zelfs techniekkaarten ontwerpen voor de kleuters.

                    

                    

                    

 
 

Even ontspannen...
 

...met wat dansmoves teeth

                                   

                                        
 
 

100 jaar De Stijl

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de kunstbeweging De Stijl in Leiden is opgericht. In de klas hebben we hier aandacht aan besteed: de kinderen hebben een tekst over De Stijl samengevat en ze zijn aan de slag gegaan als echte Mondriaans. Hun schilderijen zijn tentoongesteld in de school, kom gerust even een kijkje nemen!

                               
De lijnen schetsen                                                                                  De lijnen afplakken


                               
De vlakken schilderen                                                                           Laten drogen


                               
De lijnen zwart schilderen                                                                   ...en het kunstwerk een naam geven15 maart 2017: Verkiezingsdag
Vandaag heeft Nederland gestemd. Zo ook groep 7-8.....voor de nieuwe pleincommissie. Nadat Frederieke, Thijmen, Catootje en Yvette hun 'pitch' hadden gehouden, gingen de kinderen een voor een hun stem uitbrengen in het stemhokje. Dat moest wel echt met een rood potlood, vonden ze. Er was een zeer hoge opkomst: maar liefst 100%! Nadat de stemmen waren geteld door een onafhankelijk en onpartijdig persoon (de juf), bleken Thijmen en Yvette de meeste stemmen te hebben gekregen. Gefeliciteerd en veel succes!

 
 

Daar is de zon shades

Deze week voelen we de lente weer aankomen. Samen hebben we gezellig buiten gegeten om het te vieren.
 
Presentatie adoptiecommissie

Noor en Marije (adoptiecommissie) hielden in alle groepen een prachtige presentatie over het steunen van de adoptiekinderen van onze school. Naar aanleiding van dit verhaal gingen veel leerlingen enthousiast aan de slag met geld ophalen door middel van bijv. klusjes doen of flessen inleveren. Top gedaan, meiden!
 
 

 

Bezoek rioolwaterzuivering Olburgen

Als afsluiting van het IPC-thema Nederland Waterland hebben wij op 21 februari een bezoek gebracht aan de rioolwaterzuivering in Olburgen. Na eerst een proefjescircuit te hebben gedaan op school, waarin we veel leerden over het belang van een goede waterkwaliteit, kregen we van een mevrouw van het waterschap Rijn en IJssel een rondleiding over het terrein van de waterzuivering. Heel indrukwekkend om te zien....en te ruiken!


     
                            

In het fotoalbum zijn nog meer foto's van de leerzame ochtend te zien.


 

Raps en taps 


De jongen (die heel goed kan beatboxen en alle geluiden met zijn mond deed) kwam het podium op hij verwachtte een luid applaus, maar dat kwam niet dus moesten we het overnieuw doen. Daarna ging hij over een belangrijk iets praten en dat was eerlijkheid, bij een relatie moet je altijd eerlijk zijn zei hij. Daarna begon hij over zijn rare droom die ging over dat hij sliep en toen hoorde hij iemand aan de deur kloppen (een denkbeeldige deur).Hij stapte uit bed, hij deed de deur open en zag zijn collega staan en zij zei:  “We komen te laat voor de show”. Hij zei: “ Kom op we nemen mijn auto”,  maar die deed het niet. Dus hij zei: “We mijn helikopter”. “Helikopter?”  , zei ze. “Ja, in deze droom heb ik alles.  Bijv. Ferrari ’s, helikopters, vliegtuigen en motors maar kom nou maar mee”. Ze startten de helikopter (en hij deed die geluiden ook met zijn mond). Toen kwamen ze in een sneeuwstorm terecht. Ze stelden ons voor aan het apparaat die Louies heette. Die kon dingen herhalen. Ze gingen allemaal dingetjes zeggen tegen Louies. En dan werd het muziek. Waar die jongen op ging twerken, maar dat mocht niet van het meisje. En toen ging hij een robot nadoen en haar neerschieten, toen rende het meisje weg en ondertussen ging hij verder met twerken het meisje kwam terug met tapschoentjes aan en ging heel snel tappen dat was gaaf om te zien wij zouden over onze voeten gestruikeld zijn zo  snel ging het, daarna ging ze met Louies vier noten opnemen en herhalen daarop ging ze 40 liedjes zingen en we moesten onze hand opsteken  als we het liedje kenden moesten we onze hand op steken en sommige kenden ze allemaal. En daarna gingen ze weer muziek maken met Louies en toen dat klaar was gingen ze kinderen het podium ophalen om te dansen daarna gingen we de zaal uit. 
 
Eva en Kaja  17 januari 2017


 

Rekenspel ontwerpen

Evaly, Kaja en Eva hebben n.a.v. het boek "De Strijd om de Scoorsteen" van Wesley Snijder & Benjamin Chaud een spel ontworpen: De scoorsteen, naar het gelijknamig prentenboek.
 

Klik hier voor de digitale versie van het boek.

De meisjes hebben het boek voorgelezen aan de kinderen van groep 5/6. Vervolgens groepjes van twee kinderen gemaakt.
Op het plein hadden ze tegen de muur van de buren de A4-tjes met willekeurige getallen gehangen in de vorm van een schoorsteen.

Het was de bedoeling dat de kinderen met de bal op de A4-tjes zouden schieten en dan het gescoorde getal noteerden op het scoreblad. Het voetballen ging niet zo goed, maar met handballen kwamen ze ook een eind. Elk tweetal mocht 5x scoren. Na de sessies telden de tweetallen de scores op. Het tweetal met de hoogste score was de winnaar.

Een leuk bedacht spelletje, dat met veel verve door groep 5/6 werd gespeeld.


 

De 3D printer

Op 13 oktober volgde groep 7-8 van de Garve het workshopprogramma 3D printen dat aan het project Schoon Belonen verbonden is. Het ging hierbij eigenlijk niet om het 3D printen, maar om het hele proces van afval tot aan afval gebruiken om iets nieuws van te maken. Het was zo leerzaam, dat we proberen dit ook nog aan te vragen voor groep 3 t/m 6.

Klik hier voor meer info.

Welke activiteiten hebben de kinderen gedaan:

1. Het scheiden van afval
2. Het sorteren van afval
3. Het schoonmaken van afval
4. Het versnipperen van goed plastic
5. Het smelten van de plastic snippers
6. Iets nieuws maken van het gesmolten plastic
 

        
        
        


 

Groep 8 schooljaar 2015-2016

Deze kanjers verlaten de Garve: